Hvad er Low Level Laserterapi
Behandling med Low Level Laser, en meget blid, nænsom og effektiv behandling, til forskel for mange andre behandlinger.
LLLT er behandling med Lys/laser. Når vi hos Clinic of Life behandler med laser, så behandler vi på hele systemet, og ikke kun på det skadet område. Vi arbejder nemlig også på lymferne, triggerpoints, sener og muskulatur, samt nerver, alt afhængig af smerteproblematik. På den måde sørger vi for, at få hele kroppen til at arbejde helt specifikt på lige netop den problematik den enkelte krop har, og vi anvender LED til at behandle inflammation med. I forhold til andre laser hos andre behandlere, så hjælper vores behandling på at skabe balance i kroppens celler, og få kroppen sat igang med at hele og regenerer, hvor andre lasere brænder kroppens celler af. Og det her, at vores laser udgør den store forskel, ifht. mange andre laser på markedet.'
Vi kan tilbyde laserbehandling med den bedste, mest sikre og veldokumenterede medicinske laser på markedet.
Vores laser er en klasse 3b laser, som er den mest effektive Low Level Laser, hvis man har den rigtige viden, til at vide hvordan den skal anvendes, så man opnår positive behandlingsresultater. Til forskel fra mange andre lasere, som der findes på klinikker rundt omkring i Danmark, hvor virkningen ikke er så høj, eller helt er udeblevet. Ved anvendelse af en klasse 3b laser, er der heller ingen risiko for overophedning af kroppens celler.
Hvor god er prognosen for heling?
Ved behandling med Low Level Laserterapi på vores listede lidelser, regner man med, at ca. 75-90% bliver helt raske eller meget bedre. Dette forudsat at den rette laser anvendes, og at behandleren har den rigtige viden og gode kundskaber i at anvende laserlys.
Gør behandlingen ondt?
Behandlingen er smertefri, men der kan forventes at få en behandlingsreaktion, når kroppen sættes igang med heling.
Hvad sker der inden opstart af behandling?
Hos Clinic of Life tilbyder vi ikke laserbehandling uden forundersøgelse, hvor vi gennemgår din problematik og dit generelle helbred. Dermed sikrer vi os, at du får den rigtige behandling. Dette gælder dog ikke ved behandling af forkølelsessår (herpes), og sår, da disse ligger i overfladen af huden, og derved ikke skal behandles dybdegående.
Det er vigtigt at følge behandlingen kontinuerligt, indtil at det optimale behandlingsresultat er opnået. Hvilket afhænger af skadens karakter og alder.
Hvad gør laserbehandling?
Akutte og kroniske smerter forsvinder hurtigt, effektivt og smertefrit med laserterapi. Helingstiden reduceres med op til 75%.
Behandlingen er også særdeles effektiv ved almindelige muskelspændinger, da den går dybere end almindelig massage tillader, og har en umiddelbar muskelafslappende effekt, som kan mærkes med det samme.
Laserlyset påføres i kontakt med normal frisk hud. Følsom eller beskadiget hud og åbne sår, behandles uden kontakt på en afstand af 1-1,5 centimeter. For at få en god behandlingseffekt skal laserlyset trænge ind i vævet, og nå det område der skal behandles, i den rigtige mængde.
Ved anvendelse af lys på hud eller væv absorberes det, reflekteres og spredes i flere retninger. Jo længere ned i vævet, desto svagere bliver lyset. Derfor anvendes en højere energimængde laserlys, til behandling af for eksempel muskler og led i sammenligning med et åbent sår.
Laserbehandlingen aktiverer kroppens egen reperationsmekanisme, ved at skabe energi i kroppens celler.
Den frigivne energi øger blodcirkulationen, trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vender tilbage til sin normaltilstand, så funktionen i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.
Sagt med andre ord, det laserbehandling gør, at at normalisere tilstanden i vævet, hvor smerterne er.
Mennesker reagerer forskelligt på behandlinger. Vores erfaring er, at stort set alle kan hjælpes. Vi har en høj succesrate, hvor stort set alle bliver smertefrie, og andre får reduceret deres smerter, så de bliver til at leve med. De fleste opnår også en bedre nattesøvn, hvilket er med til at give mere energi og livskvalitet.
Er behandlingen godkendt?
Laserbehandling med LLLT, er modsat andre kendte termiske behandlingsformer som ultralyd, kortbølger, radiobølger, elektroterapi, IR m.fl., direkte overførelse af energi til cellerne. LLLT er godkendt som medicinsk behandlingsmetode.
Laser er en ny behandlingsteknik, og som meget andet nyt benyttes teknikken meget forskelligt i de forskellige lande alt efter hvilken tradition man har.
I for eksempel Norge er det en behandling der er godkendt af sygeforsikringen (man kan får tilskud) og som benyttes i stor udstrækning af læger, fysioterapeuter, og tandlæger, til smerte- og helingsbehandlinger siden 2001.
I USA er behandlingen med biostimulerende laser for nyligt godkendt af FDA (Food and Drug Administration) der er den øverste instans der godkender medicin og andre behandlingsmetoder. Derfor betaler de amerikanske forsikringsselskaber til behandlingen.
Laserbehandling er i dag en fuldt ud anerkendt behandlingsform.
Nogle danske sundhedsforsikring, samt ulykkesforsikringer yder også tilskud til laserbehandling.
I EU er laserudstyr, CE-mærket og dermed generelt godkendt som en medicinsk behandlingsmetode, til smerte- og helingsbehandling.
Hvornår er det mest fordelagtigt at starte en behandling?
Jo hurtigere skaden bliver behandlet, jo bedre er chancen for hurtig heling og rehabilitering. En laserbehandling kan udføres så tidligt som omkring 30 minutter efter en skade.
Man bør være sikker på, at enhver blødning er stoppet før behandling-start.
Kroniske problematikker kan man opstarte behandling, når du er klar. Også selv om det har været en lang tid (såsom måneder eller endda år) efter skaden eller symptomernes indtræden, er der en rigtig god chance for, at behandlingen kan hjælpe.